Умєров провів зустріч із послом Британії

Умєров провів зустріч із послом Британії

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров провів зустріч із послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом й обговорив із ним, зокрема, тему оборонних закупівель.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство оборони України.

Під час зустрічі голова Міноборони привітав Гарріса із призначенням на посаду та подякував йому за надану Британією Україні допомогу.

Міністр познайомив посла з одним зі своїх заступників – генерал-лейтенантом Іваном Гаврилюком, сферою відповідальності якого є розвиток нового озброєння та військових стандартів.

Також він повідомив про призначення нового заступника, який відповідатиме за отримання та підтримку обладнання в тилу, – Віталія Половенка.

Міністр наголосив, що всі закупівлі мають бути прозорими, усе постачання має проходити безперервно, однак якщо «якась компанія чи посадовець будуть при цьому скомпрометованими, то їх слід усунути».

Сам Умєров у Фейсбуці наголосив, що Британія була першою європейською країною, яка надіслала зброю українській армії для відсічі російської агресії.

Очільник Міноборони поінформував Гарріса про основні напрями роботи на своїй посаді. «Усі реформи, які ми проводимо, зокрема у сфері летальних і нелетальних закупівель і оборонного виробництва, надзвичайно важливі для нашого вступу до НАТО», – підкреслив він.

Читайте також: Умєров обговорив із IT-коаліцією асиметричні відповіді Росії

Міністр запропонував проводити регулярні телефонні переговори із главою оборонного відомства Британії Грантом Шаппсом.

«Вважаю, що такі розмови були б гарною нагодою для консультацій з усіх питань, які стосуються нашої співпраці з Великою Британією та Північноатлантичним альянсом», – зазначив Умєров.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла короля Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартіна Гарріса.

У своєму першому зверненні новий посол процитував Кобзаря.

Фото: www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-