Ідея Формули миру виникла ще навесні 2022 року - Єрмак

Ідея Формули миру виникла ще навесні 2022 року - Єрмак

Ексклюзив
Укрінформ
Ідея щодо Формули миру в Президента України Володимира Зеленського виникла ще навесні 2022 року.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив у публікації для Укрінформу.

«Президент представив Формулу миру в листопаді минулого року, але ця ідея виникла ще навесні», - поінформував він.

Єрмак зазначив, що тоді Зеленський поставив перед командою Офісу Президента та МЗС завдання - підготувати ґрунт для просування Формули миру.

«В квітні вийшла моя стаття в Time, у якій вже впізнавані загальні контури формули. Це черговий доказ того, що наша команда вміє і мріяти, і діяти, втілюючи мрії в життя», - підкреслив глава ОП.

Він акцентував, що у фокусі української Формули миру – безпека в усіх її проявах: від воєнної та гуманітарної до продовольчої та екологічної, а також «справедливість для людей і для країн».

«Нам весь час кажуть: «Неможливо!», але ми знаємо, що неможливе лише те, що досі не було зроблено. Нав'язувати агресору мир на умовах жертви агресії – нечувано. Але ми знаємо, що це справедливо, та віримо, що це досяжна мета. І йдемо до неї. Адже саме наше бачення лягло в основу мирного плану, над яким працюють під сотню держав. Це українська формула – і це наш спільний план, точнісінько за Фростом», - резюмував очільник Офісу Президента.

Читайте також: Українські посадовці й іноземні дипломати обговорили у «Борисполі» Формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту G20 презентував українську Формулу миру з 10 пунктів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-