Використання українських політиків в російських ІПСО можливе – експерт

Використання українських політиків в російських ІПСО можливе – експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Залучення українських політиків до російських інформаційно-психологічних операцій є цілком можливим.

Таку думку висловив політолог, доктор політичних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Петро Олещук у коментарі Укрінформу.

«Залучення до російських ІПСО окремих українських політиків, звичайно, можливе», – зазначив експерт.

За його словами, в історії України неодноразово були випадки, коли українські посадовці використовувалися Російською Федерацією у власних цілях.

«Тому, в принципі, нічого такого дивного в цьому немає. Інша річ, яку роль політики можуть відігравати в даному процесі? Але це вже питання до компетентних органів», – додав Олещук.

Читайте також: Завданням ІПСО є внести розкол в суспільство нашими ж руками - експерт

Водночас політолог зауважив, що протидіяти таким явищам мають, з одного боку, правоохоронні органи, а з іншого – громадянське суспільство.

Експерт акцентував, що суспільство має оцінювати дії будь-яких політиків з точки зору їхньої відповідності чи невідповідності інтересам держави і реагувати на них, зокрема, під час наступних виборів.

Політолог підкреслив, що Україна має справу з дуже серйозним ворогом, який реально може застосовувати найрізноманітніші методи впливу і тиску.

«Росіяни зрозуміли, що не зможуть захопити Україну просто так, навалою, тому треба застосовувати якісь інші альтернативні методи. І очевидно, що зараз, на цьому етапі війни, вони будуть надавати перевагу різноманітним методам інформаційно-психологічних операцій, психологічного тиску, будуть намагатися підірвати нашу державність зсередини, будуть застосовувати такі методи, про які ми зараз навіть не можемо подумати», – додав Олещук.

Він закликав українців не вірити «інформаційним вкидам» та не поспішати з висновками після почутого чи прочитаного, адже будь-яка інформація має бути підтверджена або спростована надійними, офіційними джерелами.

Читайте також: Посли G7 обговорили з Порошенком військові успіхи України, реформи та єдність проти агресії рф

Як повідомляв Укрінформ, за даними Служби безпеки України, Росія мала намір використати у своїх інформаційно-психологічних операціях зустріч голови партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, заплановану в межах поїздки українського політика за кордон.

Днями Порошенко заявив, що прикордонники не випустили його у відрядження до Польщі та Сполучених Штатів Америки.

У Державній прикордонній службі згодом пояснили, що не випустили депутата за кордон через скасоване відрядження.

Фото: philosophy.univ.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-