Слова Безуглої про відставку Залужного не є офіційною заявою ОП чи Президента - Подоляк

Слова Безуглої про відставку Залужного не є офіційною заявою ОП чи Президента - Подоляк

Укрінформ
Депутати не можуть ініціювати відставку тих чи інших військових, тож заява народної депутатки Мар'яни Безуглої про необхідність звільнення з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного – її особиста думка та не є позицією Офісу Президента чи глави держави особисто.

Як передає Укрінформ, про це радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив в ефірі радіо НВ

«Якщо ми будемо підігрувати будь-яким подібним розмовам про те, що там потрібні якісь відставки і так далі, тому подібне, це – саме те, в що вкладається сьогодні Російська Федерація. Для Росії – дуже важливо довести нас до максимальної депресивного стану для того, щоб можна було впливати на такому негативному психоемоційному фоні на ті рішення, які приймаються відповідно на різних рівнях в Україні. Тобто, щоб ми мали внутрішні конфлікти, традиційні для нашого політичного процесу в мирний час, щоб ми не могли бути сконцентрованими на тому, що треба робити далі з урахуванням того, що війна йде вже два роки, щоб ми мали конфлікти на особистісному рівні тощо. Тому головне – я розумію, що у нас традиційно звикли, що не може бути того, щоб хтось говорив зі своєї ініціативи, але давайте так, на сьогоднішній день є вертикаль управлінська, де є Верховний головнокомандувач – Президент Зеленський і є головнокомандувач – це безпосередньо його підлеглий. Вони безпосередньо спілкуються щодня на різних майданчиках (військовий кабінет, ставка, селектори і т.д.) і, безумовно, вони обговорюють, що треба робити на цьому етапі війни, щоб ми не перетворили цю війну в такий затяжний конфлікт чи, як говорить пан Залужний, «позиційну війну», чи завели її в глухий кут. Тому ще раз: всі рішення щодо того, як має бути структурована військова вертикаль, як має бути структурована військово-політична вертикаль, приймаються відповідно не депутатами. Депутати не можуть ініціювати чи не ініціювати відставки тих чи інших військових. Депутати можуть говорити будь-що, зважаючи на ті посади, які вони займають в рамках парламентських комітетів. Безумовно, пані Безугла займає відповідну посаду в Комітеті з національної оборони і безпеки, вона робить відповідні заяви. Але ще раз підкреслю – це не є офіційними заявами Офісу Президента чи Президента особисто, і тому треба чекати на офіційні заяви», – зазначив Подоляк.

Читайте також: Стефанчук: Чутки про нібито розбрат між Зеленським та військовими - це російська пропаганда

Він відзначив, що Президент завжди сам коментує складні питання, однак в даному випадку немає сенсу постійно коментувати конспірологічні теорії.

«Якщо немає офіційного коментаря, я неодноразово казав – ну немає сенсу постійно коментувати конспірологічні теорії по усуненню чи по ротації якійсь, чи по зміні головнокомандувача – давайте в цю конспірологію не грати. Не можемо ми з вами обговорювати конспірологічні версії, це трошки дивно, якщо ми будемо на це реагувати», – наголосив Подоляк.

Як повідомлялося, 26 листопада народна депутатка Мар'яна Безугла написала у Фейсбуці, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не надав жодного "плану задуму на 2024 рік", тому військове керівництво України "має піти".

27 листопада у парламенті зареєстрували постанову про звільнення Безуглої з посади заступниці голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-