Столтенберг вражений реформами в Україні під час війни

Столтенберг вражений реформами в Україні під час війни

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вражений досягненнями України у реформах, що наближають її до НАТО, включаючи боротьбу з корупцією та демократичний розвиток.

Про це він заявив у Брюсселі на пресконференції за підсумками Ради Україна -НАТО на рівні міністрів закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вражений українськими зобов’язаннями з імплементації реформ і модернізації суспільства під час повномасштабної війни. Ми бачили, що вони (українці - ред.) ухвалили важливі зміни до законодавства, зробили конкретні кроки у боротьбі з тероризмом, вони близькі до створення цілісної системи оборонного замовлення у тісній координації з НАТО, а також модернізації своїх розвідувальних служб. Це лише кілька прикладів, як Україна змінюється, адаптується та рухається вперед, зокрема у боротьбі з корупцією», - зазначив генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Столтенберг: РФ втратила в Україні сотні літаків, тисячі танків і 300 тисяч військових

Він підкреслив важливість цих зусиль для самої України, адже це зробить її сильнішою в боротьбі проти російської агресії. Реформи також допомагають Україні просуватися на шляху до членства в НАТО.

«Тож одна із важливих тем, яку ми розглянули сьогодні, було те, як союзники по НАТО працюватимуть навіть більш тісно з Україною у здійсненні цих реформ і як ми можемо скористатися можливостями Ради НАТО-Україна для забезпечення їх повної імплементації. Ми погодили робочу програму, супутні структури та подальші зусилля Ради НАТО-Україна у підтримці подальшої модернізації країни», - додав Столтенберг.

Як повідомлялося, у Брюсселі проходила дводенна зустріч міністрів закордонних справ Альянсу, в межах якої відбулося перше засідання Ради Україна-НАТО на рівні глав МЗС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-