Ситуація у Газі та Україні багато в чому різні - Столтенберг

Ситуація у Газі та Україні багато в чому різні - Столтенберг

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ситуація в Газі та ситуація в Україні багато в чому різні, Україна ніколи не становила загрози для РФ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це він заявив у вівторок під час пресконференції у Брюсселі, де проходить засідання міністрів закордонних справ країн Альянсу.

“Ми визнаємо, що ситуація в Газі та ситуація в Україні багато в чому різні, різні в багатьох відношеннях. Україна ніколи не становила загрози для Росії. Україна ніколи не нападала на Росію. Російське вторгнення в Україну було неспровокованим”, - сказав він.

Він також підкреслив, що звичайно, Україна має право на самооборону від неспровокованого нападу, на підтримку територіальної цілісності, а також на підтримку права України на самооборону.

Столтенберг зазначив, що гуманітарне право має поважатися під час усіх конфліктів, і життя цивільних людей завжди має бути захищене.

Читайте також: Столтенберг: НАТО не припинить підтримки України - це чіткий сигнал Росії

“Право на самооборону закріплено в Статуті ООН, гуманітарне право застосовується в усіх конфліктах і ми продовжуємо підтримувати Україну, тому що йдеться про захист міжнародного права”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Бельгії у вівторок розпочалося дводенне засідання міністрів закордонних справ країн НАТО, у ході якого Альянс, зокрема, підтвердить довгострокову підтримку України.

Центральними темами зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО стануть триваюча війна РФ проти України, бойові дії в секторі Газа та погіршення безпекової ситуації на Близькому Сході загалом, а також зростаюча стратегічна конкуренція та виклики, які кидає Китай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-