Визначення пріоритетів у реформах є справою української влади - єврокомісар

Визначення пріоритетів у реформах є справою української влади - єврокомісар

Укрінформ
Україна просунулась у впровадженні реформ у сфері довкілля, водночас визначення пріоритетності будь-яких реформ є справою української влади, а не Європейської комісії.

Про це заявив єврокомісар з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкевічюс на пресконференції у Вільнюсі в межах міжнародної конференції з екологічного відновлення України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами єврокомісара, по главі 27 acquis ЄС – природне середовище - Україна зробила крок уперед.

«Зараз наша оцінка – два з п’яти, що свідчить про те, що за минулий рік уже є прогрес. Це означає, що Україна "розганяється" у цьому процесі. І я сподіваюся, що швидкість вдасться зберегти і реалізація реформ продовжиться. Але, знову ж таки, визначення пріоритетів певних глав - це справа українського уряду, адже саме вони бачать, які в них є ресурси, які законопроєкти готові до представлення у Раді і які Рада готова ухвалити. Я гадаю, що це важливо для визначення пріоритетності тих глав», – сказав політик.

Читайте також: Чорне море є основним об’єктом оцінки екологічної шкоди, завданої Росією - єврокомісар

Сінкевічюс також визнав, що імплементація реформ у сфері довкілля є «дуже складною» справою.

Своєю чергою міністр захисту довкілля і природних ресурсів України Руслан Стрілець зауважив, що дуже важко зрозуміти, що «потрібно визначити пріоритетом, а що ми можемо зробити завтра».

«Але я б хотів впровадити всі реформи якомога швидше, тому що розумію, що євроінтеграція залежить від швидкості реформ. І це не тільки про розробку якогось проєкту закону та адвокація цього закону в парламенті чи на рівні уряду. Реформи – це про практичний аспект, який ми повинні відчути, коли виходимо на вулиці та розуміємо, що люди відчувають ці реформи. Це дуже важливо», – наголосив міністр.

За його словами, у звіті Європейської комісії є такі пункти, як кліматична політика, продовження реформи управління відходами та завершення реформи у питаннях промислового забруднення.

«Цей звіт є дорожньою картою для України на наступний рік, у тому числі щодо просування по главі 27. І я переконаний, що ми впораємося. Ми будемо рухатися якнайшвидше за підтримки місцевих органів влади та громадянського суспільства», – підсумував міністр.

Читайте також: Україні треба надати все необхідне, щоб вона перемогла у війні - єврокомісар

Як повідомляв Укрінформ, 28 листопада у Вільнюсі (Литва) розпочала роботу міжнародна конференція з екологічного відновлення України.

 Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-