Президент Чехії припускає, що 2024 рік буде важчим для України

Президент Чехії припускає, що 2024 рік буде важчим для України

Укрінформ
Президент Чехії Петр Павел заявив, що збереження підтримки України цьогоріч має вирішальне значення для забезпечення успіхів у війні з Росією.

Як передає Укрінформ, про це чеський лідер сказав в інтерв’ю Corriere della Sera, повідомляє Radio Prague International.

Павел розкритикував недостатні поставки військової техніки Україні. Він зробив акцент на недостатніх поставках військової техніки Україні, через що не вдається вести наступальні дії з високою інтенсивністю, згадав про невиконані обіцянки щодо постачання артилерійських боєприпасів та повільні темпи навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Він підкреслив, що розглядає війну Росії проти України не лише з точки ситуації на полі бою, але і з точки зору принципів.

«У нас немає іншого вибору, окрім як надати Україні усе необхідне для виконання її задачі з відновлення суверенітету та контролю над своїми кордонами: будь-що менше було б нашим неуспіхом», – наголосив він.

На думку чеського політика, «перемога Росії зміцнила б ідею про те, що інші режими можуть досягати своєї мети силою і що вони можуть покладатися на слабкість західних демократій».

За словами Павела, 2024 рік буде важчим для України, а зима буде надзвичайно складною. Він зазначив, що впродовж зимових місяців Росія, якій вже вдалося перевести промисловість у військовий режим, отримає час на відновлення ресурсів.

Читайте також: Постачання Заходом зброї Україні досі недостатнє - президент Чехії

«Якщо ми пропустимо можливість зберегти нашу підтримку України, наступний рік може виявитися ще сприятливішим для Москви. Цей рік має вирішальне значення для закладення основ успіху, наступний рік буде складнішим», – вважає чеський політик.

Як повідомлялося, спікер палати представників Майк Джонсон розглядає питання допомоги Україні як пріоритетне в роботі американського Конгресу.

Фото: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-