Стефанчук перебуває з робочим візитом у Брюсселі

Стефанчук перебуває з робочим візитом у Брюсселі

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук упродовж 27-30 листопада перебуває з робочим візитом у Брюсселі.

Про це повідомляє пресслужба Апарату ВРУ, передає Укрінформ.

Так, 27 листопада спікер українського парламенту розпочав робочий візит до Королівства Бельгія та Європейського парламенту. Мета візиту – мобілізувати зусилля задля просування важливих рішень щодо європейської інтеграції України та початку переговорів про вступ, а також підтримки з боку ЄС у боротьбі з російським агресором.

Під час візиту Стефанчук зустрінеться з президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою, візьме участь у засіданні Конференції президентів, яка об’єднує лідерів всіх політичних груп цієї інституції. Голова Верховної Ради України виступить на Конференції високого рівня "Європейська інтеграція України: шлях до сталого миру на європейському континенті", що присвячена початку переговорів про вступ України до Євросоюзу та подальшій підтримці держави у боротьбі з невиправданою та неспровокованою загарбницькою війною Росії проти України.

Читайте також: Вступ до ЄС: Стефанчук сподівається, що рішення про початок перемовин буде у середині грудня

Окремо спікер українського парламенту проведе двосторонні зустрічі з президентами сенату та палати представників Королівства Бельгія.

У межах візиту буде підписано Меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським Парламентом, що сприятиме посиленню взаємодії двох інституцій і закріпить формат взаємодії на рівні комітетів парламентів. Меморандум має стати важливим елементом механізму трансформації парламенту України та налаштування його на масштабну роботу з адаптації національного законодавства до права ЄС.

Фото: Руслан Стефанчук/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-