Вступ до ЄС: Стефанчук сподівається, що рішення про початок перемовин буде у середині грудня

Вступ до ЄС: Стефанчук сподівається, що рішення про початок перемовин буде у середині грудня

Ексклюзив
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук сподівається, що Європейська рада ухвалить рішення про початок перемовин щодо вступу України до Євросоюзу в середині грудня.

Про це спікер українського парламенту розповів у коментарі Укрінформу.

"Я думаю, що під час ухвалення такого рішення (про початок перемовин щодо вступу України до Європейського Союзу – ред.) їм треба розуміти, що вони – країни ЄС, що ЄС – це принципи і цінності. Вимоги, які ставляться до України, у всьому світові називаються Копенгагенськими. За рішенням Європейської комісії, Україна відповідає Копенгагенським критеріям. Я дуже сподіваюся, що таке рішення буде ухвалене Європейською радою", – сказав Стефанчук.

Він підкреслив, що Україна продемонструвала "шалений прогрес" під час виконання євроінтеграційних вимог. У цьому контексті Голова ВР зазначив, що проаналізував усі хвилі приєднання країн до Євросоюзу. На його думку, Україна зараз демонструє одні з найкращих показників за всю історію існування Європейського Союзу.

Читайте також: Переговори про вступ до ЄС: Кабмін погодив два важливі законопроекти

Стефанчук наголосив, що Україна виконує найскладніші завдання з великою честю. Одним із найважливіших завдань він назвав необхідність "відірвати від України шеврон корупційної країни".

"Перед нами низка задач, пов’язаних не тільки з Копенгагенськими критеріями, а й з іншими питаннями – це відновлення репутації України, формування репутації надійного партнера у відносинах, отримання і підтримання високого рівня довіри до України. Я переконаний, що Україна гідно виконує ці задачі", – додав спікер українського парламенту.

Читайте також: Чотири пункти для України: Стефанішина каже, що вони не пов'язані з рішенням про старт переговорів з ЄС

Водночас Голова ВР відзначив важливість двостроннього руху до об’єднання України та Європейського Союзу. Стефанчук висловив переконання, що ЄС має ставити вимоги до своїх країн-членів, щоб оцінювання України відбувалося винятково в частині виконання державою семи рекомендацій. "А я вважаю, що ця оцінка дуже відмінна", – резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

14 грудня цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-