Шмигаль зустрівся з віцепрезиденткою Єврокомісії - говорили про реформи і конфіскацію активів РФ

Шмигаль зустрівся з віцепрезиденткою Єврокомісії - говорили про реформи і конфіскацію активів РФ

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з віцепрезиденткою Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Верою Юровою євроінтеграційні реформи України.

Про це глава уряду повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Попри повномасштабну війну Україна продовжує реформи, необхідні для інтеграції в Європейський Союз. Вже найближчим часом ми налаштовані завершити виконання законодавчих кроків, визначених у звіті Єврокомісії в рамках Пакета розширення. Рішення про відкриття переговорів з Україною щодо вступу в ЄС має вирішальне значення, зокрема в контексті відбудови нашої країни», - зазначив Шмигаль.

За його словами, окрема тема розмови — відповідальність агресора.

«Розраховуємо на нашу подальшу ефективну роботу з ЄС над розробкою механізму конфіскації заморожених російських активів. Принцип «Росія заплатить» має втілитись у життя вже наступного року», — цитує Шмигаля  Урядовий портал.

Прем’єр відзначив, що рішення про відкриття переговорів з Україною щодо вступу в ЄС має вирішальне значення, зокрема в контексті відбудови.

«Попри повномасштабну війну Україна продовжує реформи, необхідні для інтеграції в Європейський Союз. Вже найближчим часом ми налаштовані завершити виконання законодавчих кроків, визначених у звіті Єврокомісії в межах пакета розширення», — підкреслив Шмигаль.

Зазначається, що сторони окремо проговорили питання відповідальності агресора за злочини в Україні. Прем’єр-міністр наголосив також на необхідності створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності керівництва Російської Федерації.

Читайте також: Парламентарії зустрілись із віцепрезиденткою Єврокомісії Юровою

Глава уряду підкреслив, що Україна цінує високий рівень підтримки Єврокомісії та налаштована поглиблювати двосторонню співпрацю.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова 27 листопада прибула до української столиці.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-