Столтенберг: Україна перемагає як суверенна європейська держава

Столтенберг: Україна перемагає як суверенна європейська держава

Укрінформ
У боротьбі проти російської агресії Україна змогла звільнити 50% території, що була захоплена російськими загарбниками, та продовжує перемагати як суверенна європейська держава.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

«Торік Україна перемогла у битві за Київ, Харків і Херсон, цього року вона продовжує завдавати важких втрат Росії. Україна повернула 50 відсотків територій, які були захоплені Росією, вона перемогла як суверенна незалежна держава. Тим часом Росія продовжує слабнути політично, економічно та у військовому вимірі. Україна продовжує хоробро битися, ми продовжуємо підтримувати її», - наголосив Столтенберг.

Читайте також: Блінкен візьме участь у міністерській зустрічі Ради Україна–НАТО

Він нагадав, що лише цього місяця Німеччина й Нідерланди оголосили про виділення 10 мільярдів євро для України. Румунія відкрила тренувальний центр для навчання українських пілотів на F-16. Союзники, включаючи США та Фінляндію, надсилають більше засобів ППО та боєприпасів для захисту українських міст від атак РФ - 20 союзників сформували коаліцію з протиповітряної оборони для України.

Керівник НАТО зазначив, що у середу, 29 листопада, глав МЗС України Дмитро Кулеба візьме участь у першій зустрічі Ради НАТО-Україна на рівні міністрів закордонних справ, на якій буде підтверджено довгострокову підтримку НАТО.

Читайте також: На саміті у Вашингтоні НАТО розгляне стан відносин з Україною - Столтенберг

За словами Столтенберга, завтра міністри закордонних справ обговорять дії Росії, що спрямовані не лише проти України, а й на дестабілізацію у цілому регіоні.

«Росія принесла війну в Європу, вона намагається дестабілізувати наші демократії через кі6ернетичні атаки, дезінформацію, енергетичний шантаж та навіть міграцію. Протягом останніх тижнів Москва сприяла прибуттю мігрантів на кордони Фінляндії, що призвело до закриття пунктів пропуску. Росія використовує міграцію як інструмент тиску проти сусідньої країни та союзниці по Альянсу. НАТО солідарне з нашим союзником – Фінляндією. Ми вітаємо той факт, що Frontex (Прикордонне агентство ЄС - ред.) допомагає Фінляндії зміцнити свій кордон», - зазначив керівник Альянсу.

Як повідомлялося, завтра у Брюсселі розпочнеться дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн-союзниць по НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-