Франція закликала Китай не сприяти військовим діям РФ в Україні

Франція закликала Китай не сприяти військовим діям РФ в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна під час офіційного візиту до Пекіна закликала китайську владу виявити пильність та гарантувати, що жодні китайські структури не сприятимуть незаконним військовим зусиллям Росії.

Про це вона заявила на спільній пресконференції з китайським колегою Ван І, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Ми розраховуємо на пильність китайської влади, щоб жодна структура в Китаї, особливо приватна, не сприяла прямо чи опосередковано незаконним військовим діям Росії в Україні", - сказала Колонна.

Читайте також: Франція домовляється зі Швейцарією про реекспорт зброї для України - Макрон

За її словами, Франція також вважає, що Китай має засоби для тиску на Північну Корею.

"У той час, коли Північна Корея піддається спокусі розпалювання незаконної війни, те, що відбувається, становить пряму загрозу нашим інтересам безпеки, як європейським, так і національним, і ми побоюємося, що російські компенсації на користь північнокорейського режиму ризикують послужити його дестабілізуючій діяльності в регіоні», - відзначила Колонна.

Читайте також: КНДР відновить усі військові заходи, зупинені угодою з Сеулом 2018 року

Вона також закликала Китай продовжувати працювати над своєю мирною пропозицією щодо України.

"Франція ще раз підкреслює, наскільки важливою є співпраця з Китаєм для просування справедливого і тривалого миру", - додала міністр.

Як повідомлялося, в п'ятницю Макрон і президент Південної Кореї Юн Сок Йол в Єлисейському палаці рішуче засудили будь-які поставки північнокорейської військової техніки до Росії".

Читайте також: Росія за допомогою Китаю планує побудувати підводний тунель до Криму - WP

У телефонній розмові в понеділок глава французької держави заявив своєму китайському колезі Сі Цзіньпіну про глибоке занепокоєння з приводу цієї військової співпраці, яка була створена на шкоду Україні.

За даними Південної Кореї, після зустрічі Кім Чен Ина і Володимира Путіна у вересні Пхеньян поставив Росії понад мільйон снарядів в обмін на ноу-хау в галузі космічних технологій. Ці поставки відбуваються в той час, коли західні союзники України, зокрема ЄС, відчувають труднощі з дотриманням своїх обіцянок щодо постачання снарядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-