Європарламент відкриє офіс у Києві - Euractiv

Європарламент відкриє офіс у Києві - Euractiv

Укрінформ
Європейський парламент погодився відкрити офіс в Україні для посилення підтримки українського парламенту на прохання високопосадовців українського уряду.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в документі бюро Європарламенту, з яким ознайомилося видання Euractiv.

Ймовірно йдеться про офіс у Києві. Зазначається, що рішення, схвалене увечері в понеділок, 20 листопада, має на меті полегшити відносини з українським парламентом, зокрема, налагодити його контакти з «відповідними комітетами» Європарламенту, а також полегшити адміністративну роботу.

Бюро є органом Європейського парламенту, відповідальним за ухвалення адміністративних рішень щодо внутрішнього функціонування установи.

Як пише видання, Європарламент має офіс зв'язку для кожної країни-члена, який допомагає парламенту налагоджувати з ними зв'язки, наприклад спілкуючись із зацікавленими сторонами, організовуючи заходи та підтримуючи зв'язки з місцевими ЗМІ.

Читайте також: Україна залишатиметься в центрі політичних пріоритетів ЄС - Мецола

Згідно з документом, лише кілька офісів Європарламенту відкрито в неєвропейських містах, зокрема в Нью-Йорку, Аддіс-Абебі та Джакарті, «де співробітники парламенту відряджаються до Представництва ЄС».

Делегація ЄС у кожній країні, що не є членом Євросоюзу, є дипломатичним представництвом ЄС на цій території, підпорядкованим Європейській службі зовнішніх справ (EEAS).

Президентка Європарламенту Роберта Мецола послідовно виступає на підтримку України від початку повномасштабного вторгнення РФ в лютому 2022 року. Торік Європейський парламент присудив премію Сахарова за свободу слова українському народу та Президенту Володимиру Зеленському.

Читайте також: Мецола: ЄС має бути готовим, аби розширитися до 30 чи навіть 35 країн

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

У грудні цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Президент Європейської ради Шарль Мішель у вівторок прибув до Києва з неоголошеним візитом. До Києва з візитом також прибули міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус і президентка Молдови Мая Санду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-