Українці 10 років тому провели свій перший контрнаступ - Зеленський про Революцію Гідності

Українці 10 років тому провели свій перший контрнаступ - Зеленський про Революцію Гідності

Відео
Укрінформ
Десять років тому українці провели контрнаступ проти беззаконня, спроби позбавити країну європейського майбутнього, заявляє Президент Володимир Зеленський.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави, про це він заявив у зверненні з нагоди Дня гідності та свободи.

Зеленський наголосив, що це державне свято встановлене на честь початку двох революцій – 2004 року та Революції Гідності 10 років тому.

Відео: Офіс Президента

"10 років тому ми розпочали нову сторінку боротьби. 10 років тому українці провели свій перший контрнаступ. Проти беззаконня, спроби позбавити нас європейського майбутнього. Проти нашої неволі", - підкреслив Президент.

За словами Зеленського, "10 років тому люди об’єдналися не лише проти чогось, а й передусім за себе. Кожен за кожного. Всі ті, хто після силового свавілля відчув: це б’ють і мене, це боляче й мені, це удари по справедливості й правді, свободі, по нашому спільному завтра. Яким воно буде, якщо ми промовчимо, проковтнемо, будемо боятися, а не боротися?".

"І тоді фактично відбулася перша перемога в сьогоднішній війні, - зауважив глава держави. - Перемога небайдужості. Перемога хоробрості. Перемога Революції Гідності. Перемога народного спротиву, громадянського суспільства, подвигу Героїв Небесної Сотні та всіх, хто боровся за свободу в столиці та інших регіонах".

Читайте також: Революція Гідності. Згадаймо головне

Як заявив Президент, "позаду в нашого народу – великий відрізок шляху, який ми вже подолали. Позаду мене сьогодні – прапори України та Європейського Союзу (на столичній Європейській площі - ред.). І сьогодні ми маємо право сказати: це не просто прикраса площі, декорація, фікція, а реальний символ невід’ємності України від Європи, право на яку весь цей час доводить українська нація й Українська держава".

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

Він встановлений указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-