Штатам невідома доля українських дітей, вивезених до РФ та Білорусі - Держдеп

Штатам невідома доля українських дітей, вивезених до РФ та Білорусі - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати наразі не мають інформації про те, чи піддаються будь-яким видам експлуатації діти, вивезені з тимчасово окупованих територій України до РФ і Білорусі, однак це питання залишається предметом пильної уваги Вашингтона.

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Білорусь є співучасницею агресивної війни РФ проти України, це – не безкорислива третя країна, яка надає притулок дітям у конфлікті», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Частину депортованих українських дітей перевозять із Білорусі до РФ - Верещук

Він нагадав, що, за офіційними даними, оприлюдненими минулого тижня, понад 2,4 тисячі українських дітей віком від шести до 17-ти років були незаконно вивезені до Білорусі від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Причому, підкреслив речник Держдепу, здебільшого вивозилися вразливі діти, в тому числі сироти, з обмеженими можливостями, із малозабезпечених сімей, а також діти військовослужбовців ЗСУ.

«Наша інформація є обмеженою, ми не знаємо, чи піддавалися діти, яких депортували до Росії або Білорусі, подальшій експлуатації. Але вони, звісно ж, залишаються дуже вразливими в плані торгівлі людьми»,- підкреслив Міллер.

Читайте також: Депортація Росією українських дітей: Канада збирає міжнародну конференцію

Він також запевнив, що американська сторона «продовжуємо дуже уважно стежити» за розвитком подій у цьому питанні.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Державний департамент США офіційно заявив, що уряд і спецслужби Білорусі разом із владою РФ безпосередньо причетні до незаконного вивезення дітей з тимчасово окупованих територій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-