Огризко не бачить «зради» у підписанні Байденом тимчасового бюджету без допомоги Україні

Огризко не бачить «зради» у підписанні Байденом тимчасового бюджету без допомоги Україні

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко вважає, що у підписанні президентом США тимчасового бюджету без допомоги Україні та Ізраїлю немає «зради», і незабаром рішення про цей великий пакет буде ухвалено.

Таку думку дипломат висловив у інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Зради, я думаю, немає. Мова йшла справді про великий пакет, але оскільки не домовилися, і в Сенаті демократи вирішили, що все ж таки ризиковано ставити під сумнів діяльність уряду, то вирішили, що краще буде хоч на цих півтора місяці знову продовжити тимчасовий варіант фінансування. Але, мені здається, що за лаштунками домовлено, що цей пакет буде прийнято», - сказав Огризко.

Він зауважив, що на цей час Україна залишається з 1 млрд. доларів американської допомоги.

«Хоча є інші можливості і в Держдепу, і Пентагону, про які зараз не говорять. І давайте не забувати про лендліз - як останній пожежний варіант, я думаю, що і така опція існує», - припустив колишній міністр.

Коментуючи той факт, що закон про лендліз уже втратив чинність, він зазначив, що «тут важливе політичне рішення».

Читайте також: США можуть не схвалити допомогу Україні протягом місяця - Bloomberg

«Сама ідея лендлізу була сприйнята, отже, це означає, що в разі якоїсь критичної ситуації до цієї ідеї можна повернутися. Але, я думаю, що і республіканці, і демократи прекрасно розуміють, що допомога Україні є критично важливою для їхньої безпеки», - спрогнозував дипломат.

Як повідомлялося, Президент США Джо Байден підписав законопроєкт про тимчасове фінансування уряду для уникнення шатдауну, але без додаткової допомоги Україні та Ізраїлю та інших видатків.

Як повідомляв Укрінформ, лідер сенатської більшості демократ Чак Шумер заявив, що єдиний пакет заходів національної безпеки, який включає допомогу Ізраїлю, Україні, Тайваню та посилення кордону США, розглядатиметься Палатою представників після Дня подяки, який цьогоріч відзначається 23 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-