Байден дасть зрозуміти Сі, що Вашингтон і далі підтримуватиме Україну - Білий дім

Байден дасть зрозуміти Сі, що Вашингтон і далі підтримуватиме Україну - Білий дім

Укрінформ
Обговорення «українського питання» є в порядку денному запланованої в середу зустрічі президента США Джо Байдена й глави КНР Сі Цзіньпіна, причому американський лідер чітко підкреслить намір США підтримувати Україну й надалі.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу на борту президентського літака координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, вони (лідери – ред.), безумовно, говоритимуть про те, що відбувається в Україні. президент (Байден – ред.) дасть зрозуміти, що ми й надалі підтримуватимемо Україну в її боротьбі проти агресії РФ», - підкреслив Кірбі.

Він наголосив у цьому зв’язку, що «Китай міг би відіграти певну роль», якщо би приєднався до міжнародної підтримки України та посприяв просуванню бачення Президента Зеленського щодо справедливого миру.

Читайте також: Штати не планують жодних зустрічей із росіянами на саміті АТЕС - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван підкреслив важливість прямих обговорень критично важливих питань, зокрема, війни РФ проти України та недопущення постачання озброєнь в Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-