Питання України об‘єднує парламенти країн цивілізованого світу - Стефанчук

Питання України об‘єднує парламенти країн цивілізованого світу - Стефанчук

Ексклюзив
Укрінформ
Питання надання допомоги Україні об‘єднує парламенти країн усього цивілізованого світу.

На цьому Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив у коментарі Укрінформу.

"Україна завжди цінувала і цінуватиме двопартійну і двопалатну підтримку від Конгресу США. Незалежно від імені спікера, віцеспікера, очільника палати ми точно знаємо, що питання України об‘єднує парламенти країн цивілізованого світу. Ми з багатьма з них спілкуємося, у тому числі з колегами зі США. Вони говорять, що це єдине питання, яке майже не викладає дискусій, а в деяких парламентах це навпаки об‘єднуючий фактор для депутатів. Ми сподіваємося, що така позиція буде збережена", – сказав Стефанчук.

Він розповів, що мав гарні відносини з колишніми спікерами Палати представників США Ненсі Пелосі та Кевіном Маккарті. "Переконаний, що й із новим спікером ми знайдемо спільне бачення. Я намагаюся завжди говорити з колегами-спікерами відкрито. У всіх них є мій персональний номер телефону, а в мене є їхній. Я їм завжди говорю: "Якщо в тебе є питання, передзвони. Я дам відповіді", – додав Голова ВР.

Він висловив переконання, що міжпарламентська дипломатія дуже добре працює, адже парламенти світу активно ухвалюють рішення, пов’язані з Україною.

У зв’язку з цим спікер українського парламенту подякував їх представникам за підтримку ініціатив на користь України.

Читайте також: Вступ до ЄС: Стефанчук сподівається, що рішення про початок перемовин буде у середині грудня

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук сподівається, що Європейська Рада ухвалить рішення про початок перемовин про вступ України до Євросоюзу в середині грудня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-