Кулеба назвав інструменти для зміцнення зв’язків із країнами Азії, Африки та Південної Америки

Кулеба назвав інструменти для зміцнення зв’язків із країнами Азії, Африки та Південної Америки

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу закликав посилити взаємодію з країнами Азії, Африки та Південної Америки завдяки Формулі миру та гуманітарній програмі Grain From Ukraine.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

За словами українського міністра, сьогодні існують два інструменти для зміцнення контактів із цими регіонами: українська Формула миру та гуманітарна програма Grain From Ukraine, започатковані Президентом України Володимиром Зеленським.

“Переговори щодо Формули миру мають позитивну динаміку попри ескалацію на Близькому сході. Зустріч на Мальті у жовтні була дуже вчасною та успішною. Ми вдячні Європейські Раді, Єврокомісії та державам-членам за участь. Маємо працювати ще активніше для забезпечення ширшого представництва глобальних партнерів та підготовки до Глобального саміту миру”, - підкреслив він.

Міністр нагадав, що 25 листопада у Києві відбудеться другий Міжнародний саміт з продовольчої безпеки, присвячений програмі Grain From Ukraine. Він закликав ЄС та держави-члени взяти в ньому участь, адже це найкращий спосіб продемонструвати партнерам в Азії, Африці, арабському світі та Південній Америці, що європейська спільнота залишається відданою співпраці попри кризи в інших частинах світу.

Читайте також: Єрмак обговорив з радником президента ПАР підготову наступної зустрічі щодо Формули миру

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада Рада міністрів ЄС із закордонних справ, мала обговорити продовження допомоги Україні у боротьбі проти російської агресії, а також розвиток ситуації на Кавказі й на Близькому Сході.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-