Малюська про початок переговорів з ЄС: Не треба мріяти, що ухвалимо два-три закони - і крапка

Малюська про початок переговорів з ЄС: Не треба мріяти, що ухвалимо два-три закони - і крапка

Укрінформ
Міністр юстиції Денис Малюська переконаний, що стати членом Європейського Союзу для України означає крок до ще більшого обсягу завдань, які потрібно виконувати.

Таку думку він висловив в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Змін доведеться робити багато. Одразу хочу сказати, що не потрібно мріяти, що ми от зараз ухвалимо дві-три зміни, два-три закони - і на цьому буде крапка. Ні. Ми муситимемо зробити, імплементувати багато реформ, аби переговорний процес розпочався. Ще більше маємо ... зробити реформ, імплементувати після того, як станемо країною-членом Європейського Союзу», - наголосив Малюська.

За його словами, стосовно короткострокового періоду виконання завдань, які Україні рекомендувала виконати Єврокомісія, «вони не надто складні».

Читайте також: Шлях України до Європейського Союзу: основні етапи

«Це, наприклад, закон про збільшення кількості співробітників НАБУ на 300 осіб. Це реформа, яка планувалася давно... Тому я не думаю, що це буде якимось важким кроком чи стало сюрпризом для нас. Абсолютно ні. Є окремі зауваження до режиму декларування. Правки, які так само Єврокомісія рекомендує нам внести. Вони також не є критичними», - зазначив глава Мін’юсту.

Водночас, зауважив Малюська, стосовно деолігархізації, «у нас із самого початку було трішки різне бачення цього процесу».

«Зокрема, ми вважали, що ключовим інструментом для боротьби з олігархами є закон про олігархів, а наші європейські партнери говорили, що потрібно звертати увагу на інші заходи, які так само можуть вплинути на боротьбу з олігархами. Наприклад, ухвалення закону про лобізм… Буде складна дискусія щодо закону про лобізм, тому що в нас різне бачення ключових стейкхолдерів щодо цього закону. Але я думаю, що ми з цим впораємося», - переконаний міністр юстиції.

Читайте також: Малюська: Європейські науковці вивчать наші рецепти боротьби з олігархами

Він додав, що, окрім прямих рекомендацій Єврокомісії, «є низка зауважень, коментарів до сфер, де нам потрібно вдосконалюватися».

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-