Представники G7 зустрілися з членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

Представники G7 зустрілися з членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

Фото
Укрінформ
Члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України обговорили з послами та головами дипломатичних місій країн «Групи семи» роботу ВККСУ та подальшу співпрацю.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ВККСУ.

Зазначається, що голова ВККСУ Роман Ігнатов поінформував про процедури, проведені новим складом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за п’ять місяців своєї роботи. Також він розповів про плани та пріоритети ВККСУ на 2024 рік.

У цьому контексті заступник голови ВККСУ Руслан Сидорович зазначив і про короткострокові заходи, які Комісія планує завершити у 2023 році. Повідомляється, що він також перелічив виклики, які можуть постати перед ВККСУ на шляху реалізації своїх планів, і висловив сподівання, що співпраця з міжнародними партнерами допоможе досягти спільної мети – забезпечити всеосяжний доступ до правосуддя та верховенства права.

Як інформує пресслужба ВККСУ, посли країн G7 відзначили успіхи Комісії, незважаючи на нетривалість роботи її нового складу. Зокрема, вони звернули увагу, що відновлення довіри суспільства до судової гілки влади та судова реформа – першочергові завдання для України як країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу. Йшлося також про сприяння утворенню Громадської ради міжнародних експертів у межах очікуваного оголошення добору суддів до Вищого антикорупційного суду і необхідніcть активної співпраці з Громадською радою доброчесності.

Представники G7 одноголосно погодились надалі підтримувати діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України через її співпрацю з відповідними проєктами з міжнародно-технічної допомоги, ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі подякував керівництву та членам Комісії за організацію зустрічі й запевнив, що група послів країн G7 готова до постійного діалогу.

Читайте також: Китай закидає G7 «затягування» війни Росії проти України

У ВККСУ нагадують, що 27 червня 2023 року відбулася перша зустріч новосформованого складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з послами країн G7.

Як повідомляв Укрінформ, Вища рада правосуддя 1 червня призначила 16 нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Це розблокувало роботу ВККС, яка не працювала в Україні з 2019 року. 6 червня головою відомства обрали Романа Ігнатова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-