США не залишать Україну «на півдорозі» і вірять, що вона звільнить всі свої території - заступник Блінкена

США не залишать Україну «на півдорозі» і вірять, що вона звільнить всі свої території - заступник Блінкена

Укрінформ
Допомога Україні відповідає інтересам США, і припинити її підтримувати було б найневдалішим рішенням зараз.

Про це заявив заступник держсекретаря США Джеймс О’Браєн, відповідаючи на питання сенаторів, котрі озвучували головні побоювання своїх виборців, передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

Зокрема, сенатори перераховували внутрішні американські проблеми, загрози з боку Китаю та запитували – чому при цьому США повинні надавати фінансову підтримку Україні.

У відповідь О'Браєн наголосив, що для США та Європи, щоб ефективно протистояти Китаю, потрібно зберегти єдність серед союзників. Понад 50 країн об'єднались на допомогу Україні, підкреслив посадовець, і Путін намагається зруйнувати це.

О’Браєн також наголосив, що американська промисловість отримує замовлення на нові оборонні поставки від Пентагону, який прагне замінити зброю, надану Україні.

«Якщо ми збираємося конкурувати з Китаєм з часом, то слід мати на увазі, що битва за Україну дозволяє нам відновити нашу власну промислову базу. Ми створюємо нові енергетичні технології та впроваджуємо їх у всьому світі, будуємо нові оборонні технології, працюємо в сфері ІТ. Все це включено у пакет додаткового фінансування, і це зробить нас більш спроможними захищати Тайвань», - сказав О’Браєн.

Читайте також: У Конгресі США схвалили законопроєкт про передачу Україні заморожених активів РФ

Посадовець Держдепу США наголосив, що «зараз невдалий час залишити Україну. Тому що Україна перемагає і повернула половину території, яку Путін захопив після лютого 2022 року, відкрила зернові шляхи Чорного моря, які Путін намагався закрити в липні».

Здебільшого, каже О'Браєн, цих результатів досягнуто завдяки власній креативності українців, цілому набору «цікавих рішень», як безпілотники та інших технології, які сприятимуть й американській безпеці, коли Україна наблизиться до НАТО.

«Мене завжди вчили, якщо облишити наполовину виконану роботу, доведеться повернутися і робити це знову. Зараз українці готові виконувати цю роботу, бо йдеться про їхню територію. Якщо ми відмовимося зараз допомагати їм, то пізніше цю роботу доведеться виконати комусь іншому, і, ймовірно, це будемо ми. Тож я б краще протистояв Росії та її дестабілізуючим позиціям прямо зараз», - сказав Джеймс О’Браєн.

Відповідаючи на питання про основні результати слухань, О'Браєн наголосив: найважливішою була позиція самих сенаторів. «А саме те, що переважна більшість представників від обох партій продемонстрували підтримку України. І це є моїм головним висновком із сьогоднішнього засідання», - додав посадовець.

Читайте також: Адміністрація США закликає Конгрес виділити $11,8 мільярда допомоги Україні

«Україна перемагає, і Україна продовжуватиме перемагати, якщо їм нададуть необхідну підтримку, щоб їхній народ міг продовжувати мужню боротьбу, яку вони розпочали», - переконаний О'Браєн.

О’Браєн наголосив, щоб протистояти планам Путіна, США і союзники повинні допомагати Україні не тільки боротися проти російського війська, але й відбудовуватися та розвиватися вже сьогодні, навіть під час війни.

Як повідомляв Укрінформ, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що близько 96% безпекової, економічної та гуманітарної допомоги, яку Сполучені Штати виділили для України, вже використано.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-