Зеленський про потенційні післявоєнні відносини з РФ: Думаю, це вирішуватимуть майбутні покоління

Зеленський про потенційні післявоєнні відносини з РФ: Думаю, це вирішуватимуть майбутні покоління

Відео
Укрінформ
Потенційні післявоєнні відносини України з Російською Федерацією залежатимуть від низки факторів.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час онлайн-спілкування зі студентами університетів Мексики, повідомляє Укрінформ. 

«Коли говорить зброя, немає ніякого майбутнього. Ми сьогодні перебуваємо в страшному сучасному, боремося за сьогоднішній день заради майбутнього нових поколінь. Наше майбутнє вирішується в Україні. Ми не приходили на землю Росії, не атакували її мирне населення, інфраструктуру. Вони зайшли. Поваги до них немає. Усе, що було спільне, – вони вбили разом із нашими людьми і дітьми. Усе, що між нами було колись, – згоріло з нашими домівками», – сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Він зауважив, що зараз дуже складно говорити про післявоєнні відносити між Україною та РФ.

Читайте також: Зеленський: На мене ніхто не тисне, щоб Україна сіла за стіл переговорів із Росією

«Думаю, що це вирішуватимуть наші майбутні покоління. Це залежатиме від того, як Росія закінчить війну, чи вийде з нашої території самостійно, чи будуть готові її покоління вибачатися, чи буде відновлена справедливість через вироки суду. Від багатьох таких речей залежить майбутнє», – підсумував глава Української держави.

Як повідомлялося, Російська Федерація розпочала вторгнення в Україну в 2014 році. Тоді агресору вдалося захопити Крим, а також частину Донецької і Луганської областей включно з обласними центрами. 24 лютого 2022 року Росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-