Євросоюз завершує перше десятиліття без розширення - посол ЄС

Євросоюз завершує перше десятиліття без розширення - посол ЄС

Укрінформ
Європейський Союз завершує перше десятиліття - 2013-2023 роки - без розширення.

Про це заявила посол ЄС в Україні Катаріна Матернова на спільній із віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Для розширення потрібні два ключових елементи: політична воля з обох боків і технічні можливості з обох боків. Коли якийсь елемент відсутній, це може довго тривати. Нині ми завершуємо перше десятиліття в історії ЄС, коли не було розширення – 2013-2023 роки. Звичайно, бракувало реформ, але й бракувало політичної волі. ЄС не хотів розширюватися”, – сказала вона.

Матернова підкреслила, що народ України і жахлива ціна, яку він сплачує, створили імпульс для втілення розширення ЄС в життя. На її переконання, допоки Україна буде швидко давати раду із технічною роботою, вона рухатиме процес євроінтеграції уперед.

Читайте також: Україна щороку оновлюватиме програму підготовки до вступу в ЄС - Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Єврокомісії, зазначивши, що сьогодні історія України та всієї Європи зробила правильний крок.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль офіційно отримав від посла Євросоюзу в Україні Катаріни Матернової звіт Європейської комісії щодо України в межах пакета розширення ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-