Україна щороку оновлюватиме програму підготовки до вступу в ЄС - Стефанішина

Україна щороку оновлюватиме програму підготовки до вступу в ЄС - Стефанішина

Укрінформ
Україна відійшла від історії із сімома рекомендаціями Європейської комісії і на основі звіту щодо розширення Європейського Союзу будуватиме національну програму підготовки до вступу.

Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на спільній з послом Євросоюзу в Україні Катаріною Матерновою пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Хочу звернути увагу, що цей звіт стосується не лише семи критерій, політичних аспектів та містить рекомендацію про розширення, але і містить 150 сторінок оцінки нас як держави з точки зору функціонування нас, як інституції, економіки, готовності до членства в ЄС. На основі цього документу буде формуватися переговорна рамка з обох сторін”, – сказала вона.

Стефанішина наголосила, що Україна на основі звіту Єврокомісії будуватиме національну програму підготовки до вступу до ЄС, про що вже є доручення Президента Володимира Зеленського. За словами віцепремʼєрки, держава щороку оновлюватиме цю програму з урахуванням прогресу і динаміки перемовин.

Читайте також: Зеленський: Уже розуміємо, які кроки потрібні для наближення вступу України в ЄС

“У нашому розумінні ми відходимо від історії із сімома рекомендаціями. Ми рухаємося далі в напрямку початку підготовки до перемовин. Ми розглядаємо чотири додаткові критерії, які визначила Європейська комісія як такі, до яких Україна вже зобовʼязалася реалізувати, але не факт, що ця рекомендація буде підтверджена на Європейській Раді в грудні”, – додала урядовиця.

Стефанішина також повідомила, що українська сторона домовилася з Європейською комісією, що почне підготовку до перемовин невідкладно після 15 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Єврокомісії, зазначивши, що сьогодні історія України та всієї Європи зробила правильний крок.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль офіційно отримаввід посла Євросоюзу в Україні Катаріни Матернової звіт Європейської комісії щодо України в межах пакета розширення ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-