В Укрінформі обговорять перспективи вступу України в ЄС і НАТО

В Укрінформі обговорять перспективи вступу України в ЄС і НАТО

Вечірній стрім
Укрінформ
У середу, 8 листопада, о 19.00 на Ютуб-каналі Ukrinform TV вийде чергова програма "Укрінформ: Вечірній стрім". Її тема - “Україна в ЄС: як перетворити мрію на реальність”.

Учасником програми буде заступник генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Іван Нагорняк.

Європейська комісія 8 листопада оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді розпочати переговори про вступ з Україною.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що до кінця цього року Україна відкриє переговори щодо членства в Європейському Союзі.

Саміт ЄС в Брюсселі, який відбувся нещодавно, підтвердив наміри об’єднання працювати над "майбутніми безпековими зобов’язаннями" для України.

Читайте також: Україна має бути в ЄС: Зеленський привітав рішення Єврокомісії

Водночас Німеччина, Франція, Іспанія та Португалія посилюють тиск щодо реформування ЄС. Вони побоюються, що ЄС буде збільшено новими членами, але без реформ та плану ефективного функціонування.

Деякі євроінтеграційні закони викликають суперечки у суспільстві. Наприклад, закон про фінансовий моніторинг політично значущих осіб. Одні кажуть, що він необхідний для подальшого руху України в ЄС. Натомість противники стверджують, що Україна могла б не боятися лобіювати власні інтереси, як це робила Польща.

Читайте також: Україна виконала 90% реформ, згідно зі звітом Єврокомісії - Шмигаль

У програмі обговорюватимуть: чи будуть реформи в Євросоюзі та які саме; що робити з країнами, які заважають ЄС, зокрема, Угорщиною; коли Україна буде в ЄС та НАТО; хто блокує або затягує процеси вступу; які євроінтеграційні реформи Україні ще залишилось провести.

Ведучий - журналіст Василь Самохвалов.

"Укрінформ: вечірній стрім" виходить на Ютуб-каналі Ukrinform TV. Це програма, де провідні експерти країни обговорюють актуальні події України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-