Україна виконала 90% реформ, згідно зі звітом Єврокомісії - Шмигаль

Україна виконала 90% реформ, згідно зі звітом Єврокомісії - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що на урядовому рівні Україна виконала всі сім рекомендацій Єврокомісії, а уряд відданий процесу трансформації держави, щоб Україна була рівним, сильним та повноправним членом Європейського Союзу.

Про це ідеться в його дописі в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні ЄК опублікувала офіційний звіт Пакету розширення 2023 року, у якому відзначила прогрес України в провадженні реформ. Згідно зі звітом, ми виконали 90% реформ, які були передбачені в статусі кандидата на членство», - зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що ця рекомендація має ключове значення для ухвалення лідерами ЄС у грудні цього року політичного рішення про початок переговорів з Україною.

Читайте також: Україна довела право на початок переговорів із ЄС своїми діями - Урсула фон дер Ляєн

«Зі свого боку уряд не зупинятиметься на досягнутому. На урядовому рівні ми виконали всі сім рекомендацій Єврокомісії та віддані процесу трансформації держави, щоб Україна була рівним, сильним та повноправним членом Європейського Союзу. Вдячні європейським партнерам за високу оцінку реформ та спільну роботу на нашому шляху до ЄС», - додав Прем’єр-міністр.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що рекомендація Єврокомісії стане вирішальною при ухваленні політичного рішення лідерами Європейського Союзу у грудні цього року.

"Довгоочікуване визнання прогресу України для вступу до ЄС! Європейська комісія представила Звіт, головне в якому — рекомендувати відкрити переговори про вступ України до Євросоюзу. Це основна теза Звіту!", - написав Стефанчук у Фейсбуці.

На переконання спікера, саме ця рекомендація, заснована на об’єктивній оцінці досягнень України, "стане вирішальною при ухваленні політичного рішення лідерами Європейського Союзу у грудні цього року".

Читайте також: Україна має бути в ЄС: Зеленський привітав рішення Єврокомісії

"Як кандидат на членство у ЄС, Україна продемонструвала свою здатність ефективно рухатися до поставленої мети. Ми робимо це навіть в умовах безпрецедентних викликів повномасштабної війни, що Росія веде проти нас", - зазначив Стефанчук.

Він нагадав, що ще наприкінці минулого року Парламент схвалив усе системне законодавство для виконання рекомендацій ЄС.

"Згодом ми працювали над точковими змінами. Робили це у тісній координації з нашими партнерами, зокрема, Венеційською комісією. Вдячний Верховній Раді України та колегам — народним депутатам за пророблену роботу", - підкреслив Стефанчук.

Стефанчук, зауважив, що попереду на Україну чекає величезна робота з адаптації національного законодавства до законодавства ЄС.

"Але ця робота і є нашою стратегічною метою, яку визначив народ України. Переконаний, що зберігаючи єдність і діючи як команда однодумців ми незабаром досягнемо нашої мети й Україна набуде повноправного членства в Європейському Союзі", - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Переговори з Україною про вступ до ЄС можуть початися в грудні, є чіткий сигнал - Кулеба

“У цей історичний день, коли Європейська комісія рекомендує розпочати переговори про вступ України до ЄС, я згадую Революцію гідності та всі роки, які привели нас до цього моменту. Наша боротьба і жертви не марні. Наша трансформація визнана. Наші мрії та сподівання збуваються”, – наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в соцмережі X.

Кулеба підкреслив, що історична справедливість для європейської нації України та європейське майбутнє для українських дітей допомогли Україні пережити найважчий час, з яким зіткнулася будь-яка європейська нація в сучасній історії.

“Ще десятиліттями Україна слугуватиме прикладом рішучості та віри народу, який бореться за свої ідеали, що б не стояло на цьому шляху. А також віри в Європу”, – переконаний міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-