В ООН попередньо схвалили членство України в агентстві у справах біженців попри протидію РФ

В ООН попередньо схвалили членство України в агентстві у справах біженців попри протидію РФ

Укрінформ
Третій комітет Генасамблеї ООН схвалив входження України до складу Виконавчого комітету програми Верховного комісара ООН у справах біженців попри шалений опір Російської Федерації.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу в Постпредстві України при ООН, відповідний проєкт резолюції підготувала українська делегація.

За усталеною багаторічною практикою такі резолюції схвалюються консенсусом, оскільки мають суто процедурний характер. Проте РФ зажадала винести проєкт на голосування.

«За» віддала голос 121 країна, «проти» - 4 (РФ, Північна Корея, Нікарагуа та Сирія), утрималося - 42.

Читайте також: Кислиця в ООН: Росія може довго ховатися від правосуддя, але воно наздожене її

«Москва у Третьому комітеті ГА спробувала зірвати ухвалення українського проєкту резолюції про розширення за рахунок включення України до Виконкому програм УВКБ… – написав у соцмережі Х постпред України при ООН Сергій Кислиця, вказавши кількість голосів «за» і «проти». – Забув бінокль, але й без нього все очевидно».

Рішення буде остаточно увалене після ухвалення резолюції на сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців – міжнародне агентство, метою якого є порятунок життів, захист прав і забезпечення кращого майбутнього для біженців, насильно переміщених спільнот та осіб без громадянства.

Читайте також: Що довше триватиме війна, то менше українців повернуться з-за кордону - демограф

УВКБ ООН було створено 1950 року для надання допомоги мільйонам біженців у Європі після Другої світової війни, які залишили свою країну або втратили домівки. Діяльність УВКБ ООН регулюється Генеральною асамблеєю ООН та Економічною і соціальною радою ООН.

Виконавчий комітет затверджує дворічні програми й відповідний бюджет агентства, які представляє Верховний комісар, призначений Генеральною асамблеєю ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-