Найкращою безпековою гарантією для України є вступ до НАТО - депутатка Бундестагу

Найкращою безпековою гарантією для України є вступ до НАТО - депутатка Бундестагу

Укрінформ
Найкращою безпековою гарантію для України в нинішній ситуації є її членство в НАТО.

Про це заявила депутатка Бундестагу Серап Гюлер під час дискусії на конференції NATO Talk у Берліні 6 листопада, передає кореспондент Укрінформу.

«Членство в НАТО – найкраща безпекова гарантія… Наразі не залишилося інших», - сказала депутатка від консервативного блоку ХДС/ХСС. Вона нагадала, що останніми роками України отримала на папері багато гарантій, але «папір довго терпить». Наразі Німеччина та ЄС мають подбати, на думку політика, про те, щоби рішення про надання перспективи членства в Альянсі відбулося швидко.

Гюлер також зауважила: якщо ФРН, Захід не хочуть посилати своїх солдатів в Україну, вони мають надати всю зброю, яку ЗСУ потребують, все, що можуть віддати. Бундестаг, нагадала його членкиня, проголосував минулого року за передачу важких озброєнь Україні, але на практиці передача техніки відбувалась досить довго. «Якщо партнери не надають те, що обіцяли, або надають надто повільно, це підриває довіру до політики», - відзначила депутатка.

Посол України в ФРН Олексій Макеєв зі свого боку також підкреслив, що «немає кращої безпекової гарантії, ніж сильна армія та членство в НАТО». Він висловив вдячність Бундесверу за навчання українських солдатів.

«Було би добре, якби було розуміння, що в інтересах Німеччини є, щоби Україна перемогла… Ми будемо вдячні, коли ви нам допоможете вести та виграти цю війну», - заявив дипломат.

Водночас, зауважив він, виграти війну без зброї та амуніції неможливо. Саме через брак цих складових повернення українських територій триває так довго, зазначив він.

«Ми збирали боєприпаси з усього світу», - нагадав Макеєв. У цьому контексті він згадав ініціативу міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про розробку нової повноцінної політики у сфері оборонних індустрій, яка б також включала країни-кандидати.

Читайте також: НАТО має посилювати обороноздатність на тлі імперських фантазій Путіна - Пісторіус

Як повідомляв Укрінформ, Дмитро Кулеба минулого тижня на Європейській конференції в Берліні заявив про необхідність уніфікації європейського ринку озброєнь. За його словами, ця тема здобула широку підтримку серед учасників конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-