Кулеба розпочав дводенний візит до Південно-Африканської Республіки

Кулеба розпочав дводенний візит до Південно-Африканської Республіки

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочав перший з 1998 року офіційний візит до Південно-Африканської Республіки.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що в Преторії Дмитро Кулеба проведе переговори із міністеркою міжнародних відносин та співробітництва ПАР Наледі Пандор, ключовими темами яких стануть втілення української Формули миру, активізація зусиль задля повернення українських дітей, незаконно вивезених із тимчасово окупованих територій до Росії, забезпечення продовольчої безпеки в Африці, збільшення обсягів двосторонньої торгівлі, активізація взаємодії України та ПАР в міжнародних організаціях.

Програма візиту, серед іншого, передбачає лекцію глави МЗС України перед студентами та викладачами Університету Преторії, відкриття виставки віртуальної реальності «Living the War» про наслідки агресії Росії проти України у Центрі мистецтв Javett при університеті.

Читайте також: Рамафоса про врегулювання війни в Україні: Територіальна цілісність має дотримуватися

Як повідомлялося, візит до ПАР стане четвертою поїздкою Кулеби до Африки. Перша відбулася в жовтні 2022 року (Сенегал, Кот-д‘Івуар, Гана та Кенія), друга — в травні 2023 року (Марокко, Ефіопія, Руанда, Мозамбік та Нігерія), а третя — в липні 2023 року (Екваторіальна Гвінея та Ліберія).

Фото: Dmytro Kuleba / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-