Рамафоса про врегулювання війни в Україні: Територіальна цілісність має дотримуватися

Рамафоса про врегулювання війни в Україні: Територіальна цілісність має дотримуватися

Укрінформ
Мирне врегулювання війни РФ проти України має базуватися на дотриманні закріпленого в Статуті ООН принципу поваги до територіальної цілісності.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Південно-Африканської республіки Матамела Сіріл Рамафоса у вівторок під час загальних дебатів 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"У цьому конфлікті (загарбницькій війні РФ проти України – ред.), як і у всіх конфліктах, ми наполягаємо на тому, що закріплений у Статуті ООН принцип поваги до територіальної цілісності кожної країни повинен дотримуватися", - сказав він.

Читайте також: Незалежні експерти не виявили доказів постачання зброї з ПАР до Росії — Рамафоса

Рамафоса вказав на підтримку ПАР так званої "Африканської мирної ініціативи", яка спрямована на мирне врегулювання війни РФ проти України та припинення страждань усіх, хто постраждав від війни та її наслідків.

"Як міжнародна спільнота, ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб сприяти конструктивному діалогу, так само як і утримуватися від будь-яких дій, що розпалюють конфлікт", - заявив він.

Читайте також: Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з президентом ПАР

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку у вівторок відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, у яких бере участь Президент України Володимир Зеленський.

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-