Україна нарощує власне виробництво зброї та мілітаризує економіку - Кулеба

Україна нарощує власне виробництво зброї та мілітаризує економіку - Кулеба

Укрінформ
Багато хто недооцінює європейську підтримку України, але завдяки їй, допомозі інших партнерів, а також власним силам Україна обов’язково переможе.

Таке переконання висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю німецькому виданню Welt, передає Укрінформ.

«Якщо Захід не може виграти цю війну, то яку він може виграти? … Якщо ми не виграємо цю війну, це буде велика поразка для всього світу, включаючи Німеччину», - заявив Кулеба.

Він зазначив, що Київ готується до будь-якого розвитку подій у США наступного року, тому що не може дозволити собі залежати лише від американської підтримки. «Тому ми зараз інвестуємо у великих масштабах у власне виробництво всіх видів зброї, значно збільшуючи внутрішнє виробництво та мілітаризуючи економіку», - сказав міністр.

Проте, додав він, європейську підтримку часто недооцінюють. Європа потроху розуміє, що стоїть на кону. «Завдяки нашим друзям у Європі та інших країнах, я думаю, ми не боїмося сценарію кінця світу», - підкреслив глава МЗС.

Він також переконаний, що канцлер ФРН Олаф Шольц твердо в нас вірить і не боїться Путіна. Утім визнав, відповідаючи на зауваження, що Шольц досі не сказав, що Україна має перемогти, він завжди каже, що Україна не має програти, що «є велика різниця між перемогою і непрограшем». Коментуючи питання щодо ракет Taurus, яке обговорюється останніми місяцями, Кулеба зазначив, що «тема Taurus для нас ще не закінчена і ми продовжуємо над нею працювати».

Стосовно гарантій безпеки Кулеба поінформував, що Німеччина представила свої ідеї, що це може бути, однак «переговори про це ще не почалися».

Читайте також: За рік до виборів у США п'ять із шести ключових штатів віддають перевагу Трампу

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Дмитро Кулеба здійснив візит у Берлін, де взяв участь у конференції з розширення ЄС і провів кілька зустрічей і переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-