Кислиця вважає блюзнірством спроби звинуватити Україну в нацизмі на тлі «антисемітської істерії» в РФ

Кислиця вважає блюзнірством спроби звинуватити Україну в нацизмі на тлі «антисемітської істерії» в РФ

Укрінформ
Постпред України при ООН Сергій Кислиця вважає спроби Росії розіграти «нацистську карту» у війні проти України особливо огидними на тлі розгортання в РФ «справжньої антисемітської істерії».

Про це він заявив на засіданні Ради Безпеки ООН у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

«У той самий день, коли ХАМАС скоїв свої жахливі теракти проти мирного населення в Ізраїлі, Росія також продовжила свої спроби вбивати мирних жителів України, обстрілявши житловий район міста Чорноморська Одеської області. І для ХАМАСу, і для російських військ терор є методом, якому вони віддають перевагу», – сказав український дипломат.

За його словами, смертоносний характер російської пропаганди, цього разу спрямованої проти євреїв, проявився минулими вихідними в Махачкалі та низці інших російських міст, де юрми антисемітів «буквально шукали можливості для погромів».

При цьому російське МЗС оперативно звинуватило у цих антисемітських заворушеннях Україну, «яка, згідно з маячнею, оформленою як офіційний коментар речника російського МЗС, координувала і спрямовувала напад бандитів на аеропорт у Дагестані», зауважив Кислиця. У цьому зв'язку він сказав: «Повірте, якби ми могли спрямувати тисячі російських бандитів, то неодмінно направили б їх проти тих, хто вбиває українських громадян».

Кислиця розповів членам Радбезу про спробу РФ «звільнити Донбас від усього живого» та останні акції російського терору, спрямовані проти цивільного населення України, зокрема про вбивство родини у Волновасі Донецької області.

Як наголосив постпред, на тимчасово окупованих територіях Росія продовжує вбивати, катувати, ґвалтувати, мародерствувати та залякувати людей з неймовірною жорстокістю.

«Це похмурі реалії справжнього життя на окупованих територіях. І ця реальність різко контрастує з ідеалістичними сподіваннями на те, що припинення вогню без визволення цих територій від російської окупації може принести полегшення місцевому населенню», – заявив він.

За словами українського дипломата, міжнародне співтовариство добре знає про жахливі злочини і звірства Росії, і вони не залишаться безкарними. Кислиця закликав усі делегації стати співавторами резолюції про ситуацію з правами людини на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Автономну Республіку Крим, яку було представлено у вівторок.

Постпред також поінформував, що за даними розвідки Росія накопичує ракети та безпілотники, аби поновити масовані удари по критично важливих об'єктах цивільної інфраструктури з настанням холодів.

За його словами, Росія не демонструє жодних намірів полишати своєї терористичної практики проти мільйонів українських цивільних, що робить вкрай необхідним отримання додаткових систем ППО для захисту критично важливих об'єктів інфраструктури взимку.

Читайте також: В ООН закликають не зменшувати уваги до російської війни на тлі подій на Близькому Сході

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада Безпеки ООН обговорила гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену повномасштабним вторгненням РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-