На Мальті розпочалася зустріч щодо української Формули миру - Єрмак

На Мальті розпочалася зустріч щодо української Формули миру - Єрмак

Укрінформ
На Мальті розпочалася зустріч радників лідерів держав з питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо української Формули миру.

Про це у Телеграмі повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

“Мальта. Розпочали зустріч зовнішньополітичних радників та радників з питань національної безпеки щодо української Формули миру Президента Володимира Зеленського. Понад 65 країн - Захід, Глобальний Південь. Дипломатичні зусилля України дають результати: міжнародна підтримка української Формули миру зростає. Велика кількість країн Глобального Півдня, які залучені до зустрічі, є підтвердженням цього”, - зазначив Єрмак.

На його думку, це є демонстрацією того, що світ зацікавлений у справедливості та перемозі України.

Читайте також: Китай пропустить саміт щодо Формули миру в Україні - Bloomberg

Глава ОП підкреслив, що над реалізацією Формули миру Президента Зеленського щомісяця працює дедалі більше держав світу з усіх континентів.

"Зустріч на Мальті – це про конкретику. Будуть презентовані та обговорені конкретні плани реалізації 5 пунктів Формули миру: ядерна безпека, енергетична безпека, продовольча безпека, гуманітарний напрямок (звільнення полонених та депортованих осіб), відновлення територіальної цілісності України та світового порядку", - поінформував він.

За словами Єрмака, ці плани були напрацьовані робочими групами, до яких увійшли представники посольств різник країн, а також експерти.

“Рухаємося до Глобального саміту миру лідерів держав. Працюємо над спільним баченням нашої Формули з країнами світу. Тріумф міжнародного права - це справедливий мир, у якому агресор зазнає поразки”, - наголосив керівник ОП.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном Формулу миру, фронт та спільне оборонне підприємство України і США

Як повідомлялося, 28-29 жовтня на Мальті проходить третій мирний саміт щодо України з лідерами країн Глобального Півдня на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-