Зеленський обговорив із президентом ОАЕ ініціативу Grain from Ukraine і ситуацію на Близькому Сході

Зеленський обговорив із президентом ОАЕ ініціативу Grain from Ukraine і ситуацію на Близькому Сході

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Об’єднаних Арабських Еміратів шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України, передає Укрінформ.

Глава держави подякував за гуманітарну допомогу Україні з боку ОАЕ, зокрема за ліки, медичне обладнання, карети швидкої й тисячі генераторів.

Президент України наголосив на важливості підтримки ОАЕ та країнами Затоки Української формули миру. Він подякував за участь еміратської сторони в попередніх консультаціях радників із національної безпеки та зовнішньої політики й за готовність відправити свого представника на зустріч на Мальті.

Читайте також: «Формула миру»: Зеленський запросив представника Саудівської Аравії на Мальту

Володимир Зеленський розповів про глобальну гуманітарну ініціативу Grain from Ukraine і запропонував ОАЕ долучитися до її реалізації. Він також запросив Об’єднані Арабські Емірати взяти участь у другому міжнародному саміті з продовольчої безпеки, що відбудеться незабаром.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Близькому Сході. Президент України наголосив на важливості захисту цивільних громадян і забезпечення безперешкодного функціонування гуманітарних коридорів.

Читайте також: Об’єднані Арабські Емірати застерегли Сирію від втручання у війну проти Ізраїлю

Лідери домовилися продовжити роботу над укладенням угоди про всеосяжне економічне партнерство.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності зробити все, щоб не дати спалахнути ще масштабнішій міжнародній пожежі на Близькому Сході.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-