«Формула миру»: Зеленський запросив представника Саудівської Аравії на Мальту

«Формула миру»: Зеленський запросив представника Саудівської Аравії на Мальту

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив зі спадкоємним принцом, Прем'єр-міністром Королівства Саудівська Аравія Мухаммадом бін Салманом аль Саудом розвиток співпраці між країнами та підготовку дло Глобального саміту миру.  

Про це глава держави повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Я мав телефонну розмову зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бін Салманом щодо шляхів розвитку зв’язків України з Королівством Саудівської Аравії та країнами Перської затоки”, - зазначив Зеленський.

Він додав, що подякував Прем'єр-міністрові Саудівської Аравії за особисті зусилля, спрямовані на те, щоб зустріч Формули миру у Джидді пройшла успішно.

Президент запросив представника Саудівської Аравії взяти участь у наступному раунді переговорів на Мальті та відзначив важливість ролі Королівства у підготовці до Глобального саміту миру.

“Ми також обговорили ситуацію на Близькому Сході. Я наголосив на необхідності недопущення подальшої ескалації конфлікту та жертв серед мирного населення”, - заявив Зеленський.

Читайте також: Блінкен заявив про дуже продуктивну зустріч зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії

Як повідомлялося, у Джидді 5-6 серпня відбулася друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-