На форумі «Вільна Америка» ухвалили декларацію із засудженням агресії РФ - Кондратюк

На форумі «Вільна Америка» ухвалили декларацію із засудженням агресії РФ - Кондратюк

Документ
Укрінформ
Учасники форуму "Вільна Америка" ухвалили підсумкову декларацію, де вперше в Латинській Америці є спільна позиція християнсько-демократичних партій з чітким засудженням російської агресії проти України.

Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ми добилися ухвалення підсумкової декларації форуму "Вільна Америка", де вперше в Латинській Америці є спільна позиція християнсько-демократичних партій з чітким засудженням російської агресії проти України", – поінформувала вона.

Віцеспікерка зазначила, що в текст Декларації вдалося включити окремий пункт, у якому висловлюється солідарність з Україною, підтримка Формули миру та засуджується російська агресія проти нашої держави.

"Ми солідарні з народом України, який потерпає від невиправданої, неспровокованої російської агресії. Закликаємо всі країни Америки приєднатися до реалізації Формули миру для досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру в Україні відповідно до Статуту ООН", – йдеться в тексті підсумкової декларації форуму.

За словами Кондратюк, вперше з моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну вдалося у такому широкому форматі країн Латинської Америки засудити російську агресію.

Читайте також: Загальна сума збитків інфраструктурі України сягає $150 мільярдів - Кондратюк

"Вперше через такий міжпартійний формат, який об'єднує 34 партії з 21 держави Латинської Америки, вийшло привернути увагу громадськості та політикуму цього регіону до боротьби, яку веде народ України з країною-агресором Росією", – зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Кондратюк під час виступу на форумі "Вільна Америка" закликала країни Латинської Америки запровадити санкції проти Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-