Глави МЗС України та Саудівської Аравії обговорили ситуацію в Ізраїлі та секторі Гази

Глави МЗС України та Саудівської Аравії обговорили ситуацію в Ізраїлі та секторі Гази

Укрінформ
Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба та Саудівської Аравії - Принц Фейсал бін Фархан Аль Саудом обговорили ситуацію на Близькому Сході, саміт щодо Формули миру та зміцнення продовольчої безпеки.

Про це очільник української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

"Ми з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Його Святістю Принцом Фейсалом бін Фарханом обговорили ситуацію на Близькому Сході. Я підкреслив важливість захисту цивільних осіб в Ізраїлі та Газі. Ми обговорили проблему евакуації іноземних громадян із Гази. Я наголосив на актуальності відкриття гуманітарного коридору”, - зазначив Кулеба.

Глава МЗС додав, що Україна цінує внесок Королівства у Формулу миру в Україні та з нетерпінням чекає саудівську сторону на зустрічі на Мальті.

Читайте також: Саудівська Аравія евакуювала родини своїх дипломатів з Лівану - ЗМІ

Крім того, сторони обговорили спільні зусилля щодо зміцнення глобальної продовольчої безпеки, зокрема майбутній саміт Grain from Ukraine.

Як повідомлялося, 28-29 жовтня на Мальті відбудеться третій мирний саміт щодо України з лідерами країн так званого Глобального Півдня. Захід відбудеться на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки та без представників РФ.

Фото архівне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-