Глави США й Австралії обговорили у Вашингтоні подальшу підтримку України

Глави США й Австралії обговорили у Вашингтоні подальшу підтримку України

Укрінформ
Продовження підтримки України стало однією з окремих питань, яке обговорили президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз під час особистої зустрічі в середу в Білому домі.

Про це обидва лідери заявили під час спільної пресконференції за результатами переговорів, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Австралія є важливим партнером разом зі Сполученими Штатами та 50 іншими країнами», - зауважив американський лідер.

Він публічно подякував прем’єр-міністрові за новий пакет і військову допомогу, яку Австралія оголосила напередодні для України.

Ентоні Албаніз, зі свого боку, підтвердив, що на зустрічі в Вашингтоні обговорив з президентом США «спільну позицію щодо протидії незаконному та аморальному вторгненню РФ в Україну». При цьому він запевнив у непохитності підтримки України з боку Австралії.

Читайте також: Для Байдена важливо забезпечити підтримку України й Ізраїлю - Білий дім

Албаніз також прокоментував вміст пакета, оголошеного для ЗСУ його урядом. За його словами, це має забезпечити Україні додаткову військову підтримку з використанням інноваційних технологій, які виробляють партнери.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок прем’єр-міністр Австралії оголосив про виділення Україні нового пакету військової допомоги в розмірі 20 мільйонів австралійських доларів, що дорівнює 12 мільйонам доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-