Верховенство права має бути підкріплене військовою силою - Україна в ОБСЄ

Верховенство права має бути підкріплене військовою силою - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Загарбницька війна РФ проти України засвідчила, що верховенство права має бути підкріплене військовою силою, інакше ним будуть нехтувати.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив перший секретар Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні Данило Кубай під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Сьогодні Росія спотворила і зловживає положеннями Статуту ООН для виправдання своєї агресивної війни проти суверенної держави. Ця війна є чітким нагадуванням про те, що верховенство права має бути підкріплене військовою силою. В іншому випадку правом можуть нехтувати", - сказав він.

Український дипломат наголосив на тому, що єдиний можливий спосіб зупинити агресора – "це перемогти його на полі бою і змусити повернутися на шлях міжнародного права". "Будь-які інші дії не зможуть відновити справедливий і стабільний мир. Попри всі труднощі та виклики, народ України, з його непохитним бойовим духом та рішучістю, налаштований захищати свою країну", - підкреслив він.

Під час засідання представник української місії поінформував делегації країн-учасниць ОБСЄ про ситуацію на полі бою, яка залишається "вкрай напруженою". За тиждень уздовж лінії фронту було зафіксовано понад 570 бойових зіткнень, російські війська продовжують намагання захопити Донбас, штурмуючи позиції ЗСУ та завдаючи регулярних авіаційних та артилерійських ударів по мирному населенню. Лише минулої доби російські війська здійснили 80 наземних атак та завдали 6 ракетних, 51 авіаційний та 66 ударів з ракетних систем залпового вогню.

Попри значну чисельну перевагу російських військ, "українські війська відбили всі атаки, завдавши противнику важких втрат", наголосив дипломат.

"Лише 19 жовтня російські війська зазнали приголомшливих втрат – 1 380 вбитими і пораненими, що є найвищою щоденною втратою з початку повномасштабного вторгнення. Схоже, що Кремль готовий платити таку ціну за свої імперські амбіції і невдалі спроби переписати історію і перекроїти карту світу, яку він колись зобов’язався поважати", - заявив Кубай.

Читайте також: США виділять Україні $150 мільйонів військової допомоги в середу - ЗМІ

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року ліквідували близько 295 тисяч російських окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-