Зеленський узяв участь у засіданні колегії єврокомісарів на чолі з президенткою Єврокомісії

Зеленський узяв участь у засіданні колегії єврокомісарів на чолі з президенткою Єврокомісії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський сьогодні взяв участь у засіданні колегії єврокомісарів на чолі з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Про це глава держави повідомив під час відеозвернення, передає Укрінформ.

"Узяв сьогодні участь і в засіданні колегії єврокомісарів – вагомої інституції ЄС – на чолі із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Крок за кроком ми рухаємося до історичного досягнення у відносинах із Європою – ми працюємо заради того, щоб уже цього року були відкриті переговори про членство України в ЄС. Є суттєві законодавчі новації, є необхідні кроки в розбудові інституцій. Окрім очевидного доленосного значення для нас як для держави, початок переговорів із ЄС щодо членства матиме також і суттєвий практичний ефект тут і зараз – для всіх наших людей, для наших воїнів. Мотивація – це теж зброя, і її також треба перезаряджати", сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна очікує "потужного заряду для української мотивації – готовності з боку ЄС розпочати переговори з Україною, відповідного політичного рішення". Зеленський подякував всім партнерам, які наближають таке рішення спільно з нами.

Читайте також: Віцепрезидент Європарламенту закликав країни ЄС схвалити початок перемовин про вступ України

Крім того Зеленський повідомив, що в Німеччині розпочав роботу черговий Українсько-німецький бізнес-форум. "Головне – на форумі представлені наша оборонна промисловість, наша енергетика, інфраструктура. Є хороші домовленості, спільні проєкти. Я вдячний і особисто канцлеру Олафу Шольцу, і його урядовій команді, і всьому суспільству Німеччини: наш рівень відносин зараз та довіри – між Україною та Німеччиною – справді найвищий за всі роки незалежності", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, уряд України веде перемовини з Єврокомісією про надання 18 млрд євро у 2024 році для покриття дефіциту бюджету, що становитиме близько 42 млрд доларів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-