Зеленський зустрівся з міністром оборони Данії

Зеленський зустрівся з міністром оборони Данії

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Данії Троельсом Люндом Поульсеном.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у Телеграмі глави Української держави.

«Зустрівся з міністром оборони Данії Троельсом Люндом Поульсеном. Ми дуже цінуємо підтримку Данії з перших днів повномасштабної війни. Звісно, нашим пріоритетом є військова підтримка», - сказав Зеленський.

Він подякував за вже 12 пакетів допомоги, які посилюють українських воїнів на полі бою.

Як інформує пресслужба Глави держави, Зеленський також окремо відзначив взірцевий патронат Данії над відновленням Миколаєва та важливу підтримку з боку офіційного Копенгагена на шляху України до Європейського Союзу.

«Ми працюємо над завершенням виконання всіх семи рекомендацій Європейської комісії. І будемо дуже раді, якщо зможемо почати переговори про вступ до ЄС до кінця поточного року», – сказав Президент.

Повідомляється, що основну увагу під час зустрічі приділили питанням посилення українського неба сучасними винищувачами та новими системами протиповітряної оборони, а також - обговорили співпрацю в межах авіаційної коаліції та тренування українських пілотів на літаках F-16, які Данія та інші партнери готуються передати Україні.

Читайте також: Україна працює над угодами з партнерами про спільне виробництво ППО - Зеленський

Зазначається, що на зустрічі окремо відзначили ухвалення «Групою семи» на Вільнюському саміті НАТО Спільної декларації про підтримку України та висловили готовність до початку переговорів нашої держави з країнами Північної Європи щодо отримання відповідних безпекових гарантій.

Наприкінці зустрічі Президент України вручив міністру оборони Данії орден «За заслуги» І ступеня, а державному секретарю з питань політики безпеки та операцій Міністерства оборони Данії Кесперу Хой-Єнсену – орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Данських посадовців нагородили за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, Данія і Чехія найближчими місяцями передадуть Збройним силам України бойові машини піхоти, танки та інше озброєння.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-