У МЗС Китаю заявили про стабілізацію відносин зі Сполученими Штатами

У МЗС Китаю заявили про стабілізацію відносин зі Сполученими Штатами

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї у телефонній розмові сказав держсекретарю Ентоні Блінкену, що відносини Китаю та Сполучених Штатів перестали погіршуватись і стабілізувалися.

Про це повідомляє МЗС КНР, передає Укрінформ.

«Останнім часом Китай та Сполучені Штати провели низку контактів на високому рівні і в двосторонніх відносинах намітилася тенденція до стабілізації та припинення погіршення», - заявив Ван, зауваживши, що це вітається народами двох країн і міжнародним співтовариством.

Читайте також: Китай може вплинути на Росію для завершення війни та поновлення «зернової угоди» - Боррель

Він висловив сподівання, що Сполучені Штати будуть і далі рухатись назустріч Китаю у врегулюванні розбіжностей між двома країнами, що сприятиме поверненню китайсько-американських відносин на шлях сталого розвитку.

У повідомленні китайського МЗС ідеться, що Блінкен, своєю чергою, запевнив у готовності Сполучених Штатів працювати з Китаєм для реалізації досягнутих домовленостей та сприяти стабільності американо-китайських відносин.

Читайте також: Китай закликав до міжнародної конференції для врегулювання між Палестиною та Ізраїлем

Телефонна розмова головних дипломатів Китаю і США відбулась на тлі підготовки Пекіном і Вашингтоном імовірної зустрічі лідерів двох країн Сі Цзіньпіна і Джо Байдена у Сан-Франциско, яка може відбутися на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, запланованого на 11-17 листопада.

Впродовж літа Пекін відвідали держсекретар Ентоні Блінкен, міністри фінансів Джанет Єллен і торгівлі Джина Раймондо та посланник президента США з клімату Джон Керрі.

Читайте також: Сі Цзіньпін заявив, що відносини Китаю і США визначать майбутнє людства

У Вашингтоні й Пекіні погоджуються, що для подальшої нормалізації американо-китайських відносин потрібна зустріч лідерів двох країн, проте сторони мають дещо відмінне бачення її проведення.

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту до Пекіна делегація американських сенаторів чітко дала зрозуміти лідеру КНР Сі Цзіньпіну, що Сполучені Штати прагнуть стабільності та справедливості у двосторонніх відносинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-