Кількість офіційних контактів України з Африкою перевищила тисячу - спецпредставник

Кількість офіційних контактів України з Африкою перевищила тисячу - спецпредставник

Укрінформ
Кількість офіційних контактів українських делегацій різного рівня з країнами Африки за останні трохи більш як півтора року від початку російського вторгнення є безпрецедентною і нині становить більше тисячі.

Про це заявив спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх під час онлайн-виступу на обговоренні на тему: «Російський інформаційний вплив у Африці: культурні центри, зерно та заангажовані ЗМІ" у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Дипломат зазначив, що донесенню до африканських країн об'єктивної інформації про Україну і російську агресію сприяють також візити українських офіційних делегацій, кількість яких за останні трохи більш як півтора року порівняно з попереднім періодом з моменту здобуття незалежності є безпрецедентною.

"Йдеться про візити міністра закордонних справ, високих делегацій центральних органів виконавчої влади включно з МЗС, торговельно-економічні місії і міжпарламентську співпрацю. Від початку російської агресії кількість таких контактів на різних рівнях обраховується сотнями, якщо вже не понад тисячу", - сказав Субх.

Читайте також: Не час для внутрішніх чвар: Зеленський закликає світ бути активнішим у боротьбі зі злом

Він додав, що Україна не йде в Африку, аби переконувати "когось іти проти когось".

"Ми насамперед вибудовуємо таку стратегію, що наші відносини з країнами Африки мають відбуватися на рівноправних і чесних засадах, у наших відносинах має існувати взаємна довіра", - зазначив спецпредставник України.

Субх визнав, що Україні бракує фінансових ресурсів, які дозволяли б максимально ефективно розширювати свою присутність в Африці. Водночас він нагадав про рішення Президента Володимира Зеленського збільшити дипломатичну присутність України на Африканському континенті.

Читайте також: Боротьба з дезінформацією є спільним пріоритетом ЄС та України – Боррель

"МЗС працювало і продовжує працювати над відкриттям нових дипломатичних установ в Африці. Сподіваємося, що до кінця цього року нами буде започаткована певна кількість таких установ. Це дуже важливий практичний крок, який був схвально сприйнятий нашими африканськими друзями", - відзначив дипломат.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наприкінці травня здійснив друге африканське турне, в ході якого відвідав Марокко, Ефіопію, Руанду, Мозамбік, Нігерію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-