Війна може затримати вступ України до НАТО, але не до ЄС - посол Франції

Війна може затримати вступ України до НАТО, але не до ЄС - посол Франції

Укрінформ
Посол Франції в Україні Гаель Весьєр вважає, що війна Росії проти України може скоріше затримати вступ України до НАТО, а не до Європейського Союзу.

Таку думку дипломат висловив під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У законодавчому контексті немає нічого, що завадило б Україні стати повноправним членом ЄС навіть попри те, що іде війна. Тобто війна на це фактично не впливає. Теоретично НАТО – то вже інша історія, тут може бути складніше, але не ЄС», – сказав Весьєр. 

Він зауважив, що, звісно, бойові дії на території України ускладнюють економічні відносини, застосування законодавства і виконання стандартів та вимог ЄС. Водночас, за його словами, у Франції дуже вражені потенціалом і здатністю українців, незважаючи на війну, проводити ці реформи. 

«Це дійсно – потужний поступ, і це гарний знак для нашого спільного майбутнього. Тобто ключове для нас – це реформи, а не гармонізація законодавства», – сказав посол Франції.

Читайте також: Зеленський: Україна зробила майже все для початку перемовин про вступ до ЄС

Водночас дипломат ухилився від відповіді на запитання, скільки часу може забрати приєднання України до ЄС, зауваживши, що у цьому питанні покладається не на власну інтуїцію, а на оцінку Єврокомісією виконання семи рекомендацій, яка має бути оприлюднена в жовтні. 

Як повідомлялося, агентство Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела повідомило, що Європейська комісія вже в жовтні планує рекомендувати розпочати офіційні переговори про вступ України до ЄС. Водночас вона може наполягати на прогресі в деяких пріоритетних сферах, зокрема в боротьбі з корупцією.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-