Терористи, як Путін та ХАМАС, мають програти - Зеленський

Терористи, як Путін та ХАМАС, мають програти - Зеленський

Укрінформ
Терористи на кшталт президента РФ Володимира Путіна та палестинського ХАМАС прагнуть тримати в заручниках вільні та демократичні нації, вони не зміняться, і тому їм потрібно завдати поразки.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський на початку 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі.

"Такі терористи, як Путін чи ХАМАС, прагнуть тримати в заручниках вільні та демократичні нації. І вони хочуть влади над тими, хто прагне свободи. Терористи не зміняться. Вони просто повинні програти. А це означає, що ми повинні перемогти. І ми переможемо", - сказав він.

На цьому тлі Зеленський вказав на терористичні атаки Росії, які були розпочаті минулої зими на енергетичну інфраструктуру України. За його словами, "очевидно, що цієї зими Росія спробує повторити цю тактику, але зробивши певні висновки і збільшивши терористичні зусилля".

"Під час нападу на Ізраїль терористи цілилися в одну з найбільших електростанцій в регіоні. І до минулої зими, коли Росія вдалася до цієї тактики, інші терористи не робили цього в таких атаках", - заявив Президент.

Він підкреслив, що перемога над тероризмом вимагає терпіння та постійної підтримки. Для України життєво важливими є кроки з посилення протиповітряної оборони, що також допоможе "виграти зимову битву з терором".

Зеленський додав, що протиповітряна оборона – це також "значна частина відповіді на питання, коли закінчиться ця війна і чи закінчиться вона справедливо для України". За його словами, ППО та інші види озброєння – це те, що дозволить забрати інструмент терору з рук Росії.

Читайте також: Зеленський на «Рамштайні»: Потрібно далі тиснути, жодних пауз на полі бою

"І нам усім зараз потрібен такий поштовх, крок вперед у нашій обороні, протиповітряній обороні. Для України це буде перемога життя, і це життєво важливо. Для Росії це буде провал її ключової стратегії, стратегії терору", - наголосив український лідер.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський прибув до Бельгії для участі у засіданні формату "Рамштайн". Також він зустрівся з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом та міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-