Лубінець назвав перемогою здорового глузду провал Росії у Раді ООН з прав людини

Лубінець назвав перемогою здорового глузду провал Росії у Раді ООН з прав людини

Укрінформ
Наступним кроком після того, як Росія не змогла повернути собі місце в Раді ООН з прав людини, має стати її виключення з Радбезу цієї організації.

Про це у Телеграмі написав Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, коментуючи провал РФ щодо повернення у Раду ООН з прав людини, передає Укрінформ.

"За два місця змагалися Росія (отримала 83 голоси), Болгарія (160 голосів) та Албанія (97 голосів). Росія – програла!.. Здоровий глузд переміг! Наступним кроком має бути виключення РФ з Ради Безпеки ООН", - зазначив омбудсмен.

Він наголосив, що Росія зухвало порушує основоположні права людини, чинить геноцид в Україні і спотворює міжнародне гуманітарне право.

Читайте також: Кислиця порівняв Росію в Радбезі ООН з накипом на самоварі, який треба зішкрібати

"Росія вбиває, руйнує, викрадає не лише на українській землі. Як справжній терорист, вона шантажує країни, що розвиваються, пропонуючи їм зерно, зброю і навіть гроші в обмін на їхні голоси", - заявив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН обрала у вівторок 15 нових членів Ради з прав людини, Росія, яка претендувала на це місце, не отримала достатній кількості голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-