Законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю готують до другого читання - депутат

Законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю готують до другого читання - депутат

Ексклюзив
Укрінформ
Законопроєкт "Про право на цивільну вогнепальну зброю" (№5708) майже готовий до розгляду в другому читанні.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов (парламентська фракція "Слуга народу") розповів у коментарі Укрінформу.

"Періодично ми повертаємося до розгляду цього питання, працює робоча група. Законопроєкт готується до другого читання", – сказав він.

Бакумов зазначив, що є різні позиції щодо того, яким чином відбуватиметься обіг певних видів цивільної вогнепальної зброї, зокрема короткоствольної вогнепальної зброї, тобто бойових пістолетів. За словами народного депутата, відповідне питання додатково вивчається.

"Щодо решти питань, мені здається, законопроєкт готовий до другого читання, зокрема, щодо порядку обігу, зберігання зброї. Ідеться про гладкоствольну вогнепальну, комбіновану, спортивну, мисливську зброю. В принципі, є порозуміння щодо бачення відповідних норм у редакції документа, яка готується до розгляду в другому читання", – додав парламентарій.

Читайте також: МВС вже отримало понад 57 тисяч заяв про видачу дозволів на зброю

Водночас він не конкретизував можливі терміни ухвалення відповідного законопроєкту в другому читанні.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 23 лютого 2022 року ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про право на цивільну вогнепальну зброю" (№5708).

Тоді парламентарії також ухвалили в першому читанні супровідний законопроєкт "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України "Про право на цивільну вогнепальну зброю" (№5709).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-