Майбутня євроінтеграція України і Сербії може стати імпульсом для активізації відносин - МЗС

Майбутня євроінтеграція України і Сербії може стати імпульсом для активізації відносин - МЗС

Укрінформ
Майбутня інтеграція України і Сербії до ЄС може стати ключовим імпульсом для активізації двосторонніх відносин на всіх напрямках.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс під час зустрічі у Белграді з міністром з питань європейської інтеграції Республіки Сербія Танею Мішчевич та з держсекретарем МЗС Республіки Сербія Гораном Алексичем, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що 9 жовтня в рамках турне країнами Західних Балкан Перебийніс здійснив робочий візит у Белград.

Читайте також: Сербія передала 14 вантажівок гуманітарної допомоги для мешканців Херсонщини

«Особливу увагу під час переговорів приділено питанням взаємодії двох країн на євроінтеграційному напрямку. На думку заступника міністра, саме майбутня інтеграція України і Сербії до ЄС може стати ключовим імпульсом для активізації двосторонніх відносин на всіх напрямках», - зазначили у міністерстві.

У цьому контексті Перебийніс висловив сподівання, що Сербія як країна-кандидат на членство в ЄС гармонізує свою зовнішню та безпекову політику з політикою Євросоюзу, зокрема у частині запровадження санкцій проти Росії через її неспровоковану загарбницьку війну проти нашої держави.

Читайте також: Клімкін вважає, що США не послаблять підтримки України через події в Ізраїлі

Заступник міністра також закликав Сербію приєднатися до реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Фото 2 і 3: МЗС

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає реальним початок переговорів про вступ України до ЄС, якщо не буде форс-мажорів і додаткових вимог.

Перше фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-